Historisch

De houthandelaar "Lochten" werd opgericht in 1880 in Schaarbeek, de firma "Germeau" werd opgericht in 1885 in Sint-Gillis.

In 2000 fuseerden de twee bedrijven onder de huidige naam "Lochten en Germeau".

Onze winkel is vandaag gevestigd in Vorst en is gespecialiseerd in hout, panelen, deuren, vloeren, isolatie- en afwerkingsmaterialen.

Het bedrijf heeft ongeveer 20 mensen in dienst. De winkel, met een oppervlakte van 5.000 m2, en de showroom zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur.

ONZE FILOSOFIE

Lochten & Germeau, een "eco-verantwoordelijk" bedrijf

In februari 2010 werd het label "eco-dynamisch bedrijf" toegekend aan Lochten & Germeau door het Brussels Instituut voor Milieubeheer.

Dit is een echt mobiliserend project omdat het de geleverde inspanningen aanmoedigt en beloont.

Enerzijds in termen van het promoten van materialen die meer respectvol zijn voor het milieu, zoals gecertificeerd hout, "zeroformaldehyde" -panelen, natuurlijke isolatie, enz.

Anderzijds in termen van afvalbeheer, energieverbruik, reisbeheer of rationeel gebruik van grondstoffen.

In dezelfde geest, de vervanging van vorkheftrucks door elektrische modellen, aanpassing van het vrachtwagenpark aan de nieuwste EURO-normen en aanpassingen in uitvoering van de vervoermiddelen van medewerkers.

Op onze site is een 'eco-solidariteit'-groentetuin aangelegd en recent zijn er 1.200 fotovoltaïsche panelen op het dak van onze winkel geplaatst, die ‘groene' stroom leveren aan een honderdtal huishoudens.

Daarnaast is er een ruimte gecreëerd die gewijd is aan de recycling van overgebleven panelen, massief hout en andere materialen, die voor iedereen beschikbaar is.

 

GELABELD HOUT EN GEDRAGSCODE

Lochten & Germeau is de eerste houthandel in Brussel die de certificering heeft verkregen voor de FSC® en PEFC ™ Chain-of-Custody.

Bovendien respecteert ons bedrijf de gedragscode van de European Timber Trade Federation.