Massief Plankenvloer

De vloer geeft een warme en lineaire uitstraling aan uw interieur.

De vloer wordt als dragend beschouwd. Het moet daarom mechanisch aan een constructie worden bevestigd (gespijkerd). Over het algemeen verkrijgbaar in lange lengtes en grotere diktes dan parketvloeren. Vloerplanken zijn in de meeste gevallen voorzien van een tonggroef.

Met een lange levensduur kan een vloer beter gerenoveerd en geschuurd worden dan een parketvloer waarvan de dikte dunner zal zijn.

Omdat het een natuurlijk product is, leeft het op het ritme van de seizoenen en blijft het gevoelig voor verschillen in temperatuur en vochtigheid door uit te zetten en te krimpen.

We hebben een uitgebreid en divers assortiment om ruimtes te ontwerpen en te voldoen aan de technische beperkingen van de hedendaagse architectuur.

De vloer is over het algemeen verkrijgbaar in harsachtige soorten. Onze voorkeur gaat uit naar grof grenen, maritiem grenen, grenen welke wij uit voorraad aanbieden. (Eiken of ander hardhout op bestelling).

Kom gerust eens langs in onze showroom en leg uw project bij ons voor. Wij adviseren u ook bij de keuze van het type afwerking (vernis, olie, enz.) dat u moet gebruiken, afhankelijk van de ondergrond en de gekozen houtsoort, evenals onderhoudsproducten.